Varför är jag med i Tro, hopp & kärlek på SVT

imageFör någon månad sen fick jag ett samtal från ett av Sveriges bästa produktionsbolag.
De sa att de hade hört talas om att jag var en ung pastor och att de ville träffa mig. De berättade att de skulle göra ett program åt SVT. När vi träffades berättade det om upplägget och program idéen Tro, hopp och kärlek. De ville följa några präster/pastorers ”väg till kärleken” De sa att präster/pastorer viger människor, ger råd gällande relationer och pratar mycket om kärlek. Men hur gör de själva för att hitta “den rätte”. Så de ville ha med mig, följa med på jobbet, se hur pastorslivet är och hur en pastor som jag träffar någon.
 Jag tänkte ojdå… Ska svensk TV göra ett program om pastorer & kärlek.. Hur blir det!?.. Jag är förvisso singel nu men gör detta det enklare eller svårare för mig.. troligen svårare tänkte jag.. Hur ska de visa mig.. Många tankar gick igenom huvudet. Men produktionen kändes seriös, programledaren kände jag till (En omtyckt och seriös programledare), programmet skulle sändas på SVT och idéen gillade jag. De verkade verkligen vilja visa en ärlig bild av den jag är, det jag står för och de liv jag lever.  Jag pratade med mina vänner, familj och min pastor och bestämde mig för att ställa upp och detta är varför.
Jag valde att vara med för att det kan nog hjälpa någon. Kanske kan det hjälpa någons bild av Gud, kristna, kyrkan och bilden av pastorer! Och hur vi ser på relationer. Jag tänkte att jag får en chans att “predika” med mitt liv. Inte bara till människors “Söndags liv” men också till deras “måndags liv”. Jag valde att vara med för att vi alla dealar med relationer och jag tror sunda förebilder behövs och jag vill vara en sådan. Jag är inte perfekt. Jag har gjort massa misstag. Men jag tror på det liv jag lever och tror att de tåls att prövas och visas i TV. Relationer, kärlek och sex är Guds ideer, så självklart borde ju vi som är ledare och talar för Gud absolut kunna visa hur det ska gå till.
Därför bjuder jag gärna på några offentliga dejter, inte säker på att det blir enklare för mig, men jag vill absolut ge detta en ärlig chans. Kanske kan jag hitta the Love of my life!! =)
/Josef Barkenbom